دستور تهیه خل الخمر یا سرکه طبی:

diabetes2

روش های مختلفی برای تولید سرکه ذکر شده است اما ساده ترین و کوتاهترین روش را از کتاب آبدست طبیب استاد عبادیانی ذکر می کنیم:

ابتدا باید عصاره انگور را با هر وسیله ای اعم از دستگاه یا پرس گرفت. به ازای هر ۱۰ کیلوگرم از آب انگور لازم است مقدار ۱ کیلوگرم سرکه تند افزوده و مجموع را در ظرف سفالین بریزید. این ظرف می تواند کوزه یا خم باشد .
به هر حال باید سر ظرف را با گل بگیرند و چهل روز در آفتاب قرار دهند

منبع:
محمد عبادیانی، داروهای آبدست طبیب در مکتب طب ایرانی، ص:۶۵

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *